Wednesday, August 17, 2022
Auto

Nuk është Audi, Mercedes e as BMW: Kjo është vetura më e shitur në Zvicër për vitin 2019

Është bërë publike lista prej 10 markave të veturave më të shitura në Zvicër, për periudhën janar-tetor të vitit 2019, transmeton Gazeta Metro.

Në një gazete zvicerane janë publikuar statistikat se cilat janë veturat më të shitura në këtë shtet për periudhën janar-tetor të këtij viti. Top 10 qes, i prin Volkswagen si njëra ndër markat më të pëlqyera dhe më të shitura në Zvicër. Gjithsej janë shitur 27809 vetura. Pas Volkswagen, Mercedes është e dyta në këtë listë me 21395 vetura të shitura. Ndërkaq vendi i tretë mbyllet me BMW, e cila ka arritur të shes 19756 vetura. Ajo çfarë bie në sy është Audi, e cila ka më pak shitje se Skoda. Audi radhitet e pesta, e 14791 vetura të shitura, ndërsa Skoda ka 19306 vetura të shitura dhe është e pozicionuar në vendin e katër. Më poshtë keni listën e plotë të top 10 veturave të shitura në Zvicër, për periudhën janar-tetor./gazetametro.net