Tuesday, October 26, 2021
TJERA

Pse disa gra qëndrojnë pa partnerë për një kohë të gjatë?

“Zonja, sa më të zgjuara të jeni, aq më shumë ka të ngjarë të jeni vetëm.” Epo, mirë, por pse është kështu?

Në shumicën e rasteve, burrat besohet të jenë në thelb shefa në marrëdhënie dhe duan vetëm një grua që do të jetë në varësi të tyre, jo e barabartë. Disa burra duan një amvise të mirë, e cila gjithmonë do të qëndrojë me bindje në shtëpi me fëmijët ndërsa del jashtë dhe shoqërohet me miqtë.

Edhe pse thonë se udhëtimi në kohë nuk është i mundur; duket se sapo jemi kthyer në vitet pesëdhjetë. Në përgjithësi, ekziston një stereotip për gratë se sa më inteligjente të jenë, aq më pak ato mund të manipulohen. Supozimi i njerëzve do të jetë se ato janë gjithashtu arrogante, mbizotëruese dhe sfiduese, raporton Your Tango.

A është e vërtetë që gratë e zgjuara qëndrojnë të lira më gjatë?

Shumë e mundur, po. Gjithashtu, është e vërtetë që burrat duan një grua të bindur dhe të mirë, në vend të një partneri të barabartë dhe të sigurt. Kështu që ne mund të ndryshojmë modelin e flokëve, mënyrën e të veshurit, përbërjen dhe deri diku edhe sjelljen – por koeficienti i lartë inteligjent është i vështirë për t’u fshehur – dhe kjo është një nga arsyet kryesore pse vajzat inteligjente mbi mesataren janë shpesh të vetmuara për periudha të gjata kohore.Pra, cila është arsyeja e vërtetë pse gratë më të zgjuara do të qëndrojnë të lira më gjatë?

“Epo, unë nuk kam artikuj dhe statistika për të vërtetuar mendimin tim, por ajo që kam është një përvojë e jetës reale duke folur me gra inteligjente,” thotë James Michael Sama për Your Tango.

Një burrë ambicioz, i cili është i sigurt në vetvete, në të vërtetë dëshiron të kundërtën e një gruaje, qëllimet dhe ëndrrat e së cilës mund t’i mbytë për shkak të tij.

Ai dëshiron një grua që do t’i qëndrojë pranë në jetë, duke e mbështetur në përpjekjet e tij ashtu siç e mbështet atë në të sajat.

Gratë inteligjente e kuptojnë se nëse duan të hyjnë në një lidhje është sepse duan të jenë me dikë, jo sepse kanë nevojë të jenë me të.

Për këtë arsye, ato do të afrohen, do të jenë më të buta me njëri -tjetrin dhe do të vlerësojnë më shumë të zgjedhurin e tyre – sepse ata janë bashkuar me zgjedhje, jo nga nevoja.

Gjëra të vogla si hapja e derës ose marrja e një palltoje. Gjëra si shqetësimi për t’u ndjerë i sigurt dhe i mbrojtur. Jo sepse ajo nuk mund ta bëjë vetë, por sepse ai dëshiron t’i tregojë asaj se ai kujdeset. Bukuria e këtij kombinimi është se i lejon të dy partnerët të jetojnë në mënyrë të pavarur, duke qenë akoma të lidhur emocionalisht dhe romantikisht.

Mendësia “Unë nuk kam nevojë për një burrë” nuk është zgjidhjeShumë pavarësi mund ta bëjë një person të ndihet i padëshiruar dhe i nënvlerësuar. Burrat e dinë që ne nuk kemi nevojë për ta, por ata duan që ne t’i duam ata.

Gratë sot janë të guximshme, të zgjuara dhe të arsimuara – ata e dinë se çfarë duan. Asnjëherë mos lejoni që dikush t’ju bëjë të ndiheni se “Unë jam shumë i zgjuar” ose “shumë i suksesshëm” ju bën të padenjë për dashuri. Është vërtetë e kundërta.